Интерактивният патронен празник

За национални олимпиади са класирани Антонио Рахчев (по информатика), Теодора и Иван (по лингвистика), а Еда Селим е втора в България за разказ

ППМГ

Отмина времето, в което публиката пасивно чака да я забавляват – вече всеки пише, снима, публикува. Отмина и тенденцията учителят да налива знания в главите на пасивни ученици, които наизустяват и възпроизвеждат знания. Поне Математическата гимназия не е такова място. Както в часовете учителят провокира учениците да бъдат активни, така и Патронният празник от години е интерактивен – едни спортуват, други танцуват, трети пеят, четвърти играят на сцената, а всички получават награди от Турнир „Обрешков“ и решават загадки във Викторина „Обрешков“.

6. март 2024 г. започна с необичайно струпване на 12-класници преди началото на празничните събития. Благовеста, Димана и Иводор от 12.б носеха кошница с подаръци, букет от цветя и още един букет със загадъчни свитъци – всеки увенчан с академична шапчица. „Ще дойдете ли с нас на бал!“ извикаха абитуриентите и връчиха подаръците на директора господин Мануел Василев.

3 3

Патронният празник продължи в спортната зала със скок дължина, хвърляне на топка и теглене на въже под ръководството на учителите по физкултура Стоян Петров и Димана Захариева.

IMG 0352

IMG 0386

Тук отново елегантно нахлу 12 клас. Всеки учител си изтегли по един свитък със шапка, който също се оказа покана за бала на 25 май.

2 10

След това НЧ „Напредък 1901“ бе разтърсено от страсти и драми. Не случайно Викторина „Обрешков“ е кулминацията на празника. Първо – преди нея бяха връчени наградите от Турнир „Обрешков“ и господин Мануел Василев припомни, че нашето състезание е част от програмата на Община Разград за насърчаване на даровити деца. В във викторината участваха 56 души от 5. до 12. клас плюс учители. Публиката също проверяваше своите знания и се нахъсваше догодина да не бъде само публика, а да се включи в отборите. “Въпросите бяха подбрани от Момчил Янков (12.а), той създаде и презентацията. Музиката бе избрана от Теодора, Мира и Ивайла (11.б), а зад кулисите резултатите изчисляваха Мая, Мира и Ивайла“ – разказват организаторите. Трети ден горят страсти – имало ли е подсказване, дали някой отбор не е Shazam-нал песните, трудна или лесна е била лингвистичната задача, дадена като бонус … Точно тези емоции показват, че това е правилният начин да се отбелязва патронен празник – интелектуално отборно предизвикателство, в което учители и ученици са заедно. 

1 5

Състезанието завърши с покана от страна на госпожа Станкова към потенциални нови членове на клуб „Лингвистика“. Тя оповести, че в залата се намират двама души, допуснати до национално ниво на Олимпиадата по лингвистика през тази година – Теодора Тодорова и Иван Генчев от 11.б клас. От няколко дни са известни и други две добри новини: Еда Селим от 7.клас спечели втора награда за разказ в Националното състезание на МОНи Националния дворец на децата. Шестокласникът Антонио Рахчев утре, на 9 март заминава за Хасково, където ще участва в националния кръг на Олимпиадата по информатика.

Поредната изненада на празника бе внезапната поява на Дон Кихот и Санчо Панса на сцената на НЧ „Напредък 1901“, последвани от средновековен воин с копие и една игрива ханджийка.

1 18

Театрален етюд по „Дон Кихот“ бе подарък от клуб „Театрали“ с ръководител Веселин Керемедчиев. „Беше уникално, този Санчо Панса ми е любим актьор, много добре изигра ролята.“ – коментират смаяни зрители по повод играта на Арман от 8.в клас. Много ярко бе превъплъщението на Дориана от 9.б като ханджийката. В главната роля е Матей от 8.а като Дон Кихот, обещаващо е и изпълнението на Калоян от 8.г. От режисьора Веселин Керемедчиев знаем, че премиерата се очаква през април. Дотогава четете произведенията по литература, решавайте си задачите, никога не се отказвайте и блестете с интелекта си, както се пее в химна на ППМГ! 

<<== (ФОТОАЛБУМ) Интерактивният патронен празник ==>>

Покана за дарения

Актуално

Амазонката от Фотографския клуб

Нашата Цвети Досева от 9.а клас има вече 9 рекорда по стрелба [ ... ]

НовиниОще...
Ученици „осъдиха“ 40-годишен, изнудвал тийнейджърка

Десетокласници участваха в симулирано дело в Районния съд [ ... ]

НовиниОще...
Пролетно математическо състезание

Задачи и решения от Пролетно математическо състезание [ ... ]
Олимпиади и състезанияОще...
Резултати от Национално Математическо Състезание “Европейско Кенгуру“

Резултати от Национално Математическо Състезание “Европейско [ ... ]

КласиранияОще...
Резултати от Пролетно математическо състезание

Резултатите от проведеното Пролетно математическо състезание [ ... ]

КласиранияОще...
Великденско математическо състезание

На 26.04.2024 год. в ППМГ “Акад. Н. Обрешков” – гр. Разград [ ... ]

Олимпиади и състезанияОще...
Английският се научава в Математическата, а доброволчеството – в семейството

Отборът на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ е трети в България [ ... ]

НовиниОще...
Прием в пети клас за учебната 2024/2025

 

 

 

==>> Изтеглете

Заявление за участие [ ... ]

Прием 5 класОще...
Писателката Еда Селим от 7.клас

Разказът “Мечти ... в миналото” на Еда Селим завоюва [ ... ]

НовиниОще...
Да премериш сили по математика на международно ниво!

Ралица Илиева и Невена Драганова от 7. клас са на пето място [ ... ]

НовиниОще...
За първи път в новата история на МГ

 Наши са титлите във всички възрастови групи по шахмат

Мартин [ ... ]

НовиниОще...
Математика за всички

 

 

З А Я В Л Е Н И Е за участие в състезанието [ ... ]

Олимпиади и състезанияОще...
Европейско кенгуру

З А Я В Л Е Н И Е за участие в състезанието ==>>

Олимпиади и състезанияОще...
Още новини