Първи не само на матурите, но и в градските приключения

 ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ тества първите РазГРАДСКИ игри и иска още! 

ППМГ

Хората от Математическата гимназия са особена порода. Обожават да си блъскат главите над загадки и ребуси, имат логическа мисъл и състезателен дух. Това им урежда не само най-високият успех на матурите в Разградска област, а и някои особени привилегии. Ето, в средата на юни Община Разград (МКБППМН) ни покани да тестваме Първите РазГРАДСКИ игри, създадени от пловдивчаните Емо и Яна от „Вътрешен глас“ – платформа за градски забавления от нов тип. 

Picture2.jpgТова бяха три невероятни дни (Снимките можеш да разгледаш ТУК)! На 12 юнипо загадките от играта мина Фотографският клуб, заедно с няколко души от „13 клас“ – както господин Мануел Василев нарича завършилите ни ученици. Никой не се отказа, въпреки, че току що се беше изсипал проливен дъжд. Това бе официалният исторически старт на градските игри в нашия град.

На 13 юни – откриване на игрите в присъствието на зам.-кмета и председател на Местната комисия Елка Неделчева, на господин Мануел Василев, гости от РУО на МОН… Някои от тези добронамерени възрастни се пуснаха и да играят заедно с нашите отбори, като във всеки беше по един представител на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. От ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ играха 

ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ ОТ 11.б КЛАС 

В историята ще остане победата на отбор „КоСъМ“ (Корай, Станимир, Мартин), но и чарът на „Прекрасниците и Баро“, смесеният отбор между Математическата и Автото, отборът „Street”, отборът „Golf”(защото стартирали четвърти поред и единият имал Голф четворка) и всички останали. 

И до ден днешен продължават споровете кой как е откривал обектите от нашия познат и непознат Разград. Но … при обсъждането трябва да се внимава за подслушващи съученици, защото играта тепърва предстои за тях и не трябва да „чийтват“, получавайки наготово отговорите на загадките. 

Picture3

14 юни – денят отново започва с проливен дъжд и с почти 70 наши ученици, организирани да участват в РазГРАДСКИТЕ игри. Респект за Емо Тотев и Яна Чучуранова, които приеха да направят тийм-билдинг на закрито за първата група от 39 ученици. Това стана по молба на госпожа Диана Господинова от МКБППМН, която се притесняваше от още дъжд и простуди. И така, след като 8.а и Ученическият съвет се сплотиха и разчупиха ледовете, нека в следващите дни да се организират и да минат по трасето на градската игра след договорка с класния ръководител и разрешение от ръководството на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“. Впрочем, така се случи с 9.г – вместо час на класа те изиграха играта по вече изсъхналите улици. 

АБСОЛЮТЕН РЕКОРД ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА ПАРАЛЕЛКА „ПРИЛОЖЕН ПРОГРАМИСТ“ 

Всичките отбори на 9.г минаха по загадките за по-малко от час и така бе поставен първият рекорд в историята на новото градско забавление. В градските игри не печели просто най-бързият, а отборът, който най-„чисто“ се е справил със загадките – без прибързано налучкване, без погрешно въведени отговори и доколкото е възможно – без да се ползват заложените подсказки в играта. Но 9.г просто са стихия – и бързи и умни. Стана така, че те застанаха и пред камерите на журналистите, заедно с Яна и Емо от „Вътрешен глас“ (създатели на играта) и с госпожа Диана Господинова, основен инициатор на това прекрасно събитие и секретар на МКБППМН. Многократно диктофоните и камерите записаха пожеланието „Искаме пак да играем градски игри“. Ами направете го – доведете приятелите си да изиграят РазГРАДСКАТА игра, потърсете градски игри в други областни градове, а при гостуване в Пловдив – задължително изиграйте игрите на „Вътрешен глас“. Те са новото градско забавление – хем научаваш нещо ново, хем се забавляваш с компанията си.

Picture4

В заключение ще кажем, че състезателния дух и логическата мисъл на нашите ученици не са въпрос на зубрене – просто се раждаш такъв. Такива сме си още от първото математическо състезание, което ни води в Математическата гимназия на 6 – 7-годишна възраст. И явно такива си оставаме цял живот – хора, които се забавляват, докато се справят със загадките на живота.

Покана за дарения

Актуално

Амазонката от Фотографския клуб

Нашата Цвети Досева от 9.а клас има вече 9 рекорда по стрелба [ ... ]

НовиниОще...
Ученици „осъдиха“ 40-годишен, изнудвал тийнейджърка

Десетокласници участваха в симулирано дело в Районния съд [ ... ]

НовиниОще...
Пролетно математическо състезание

Задачи и решения от Пролетно математическо състезание [ ... ]
Олимпиади и състезанияОще...
Резултати от Национално Математическо Състезание “Европейско Кенгуру“

Резултати от Национално Математическо Състезание “Европейско [ ... ]

КласиранияОще...
Резултати от Пролетно математическо състезание

Резултатите от проведеното Пролетно математическо състезание [ ... ]

КласиранияОще...
Великденско математическо състезание

На 26.04.2024 год. в ППМГ “Акад. Н. Обрешков” – гр. Разград [ ... ]

Олимпиади и състезанияОще...
Английският се научава в Математическата, а доброволчеството – в семейството

Отборът на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ е трети в България [ ... ]

НовиниОще...
Прием в пети клас за учебната 2024/2025

 

 

 

==>> Изтеглете

Заявление за участие [ ... ]

Прием 5 класОще...
Писателката Еда Селим от 7.клас

Разказът “Мечти ... в миналото” на Еда Селим завоюва [ ... ]

НовиниОще...
Още новини