Математическата гимназия е с най-високият успех от матурите по БЕЛ в Разградска област

 Национална диплома за абитуриентката Преслава Гочева, награда от фондация „Христина Маркова“ за Момчил Янков, ново парадно стълбище и нов флаг на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“

ППМГ„Средният успех от матурата по БЕЛ е 5.05 – с цели 40 стотни повече от миналогодишния ни резултат и с 18 стотни повече от следващото по успех училище в Разградска област – каза Мануел Василев, директор на ППМГ, при връчването на дипломите на 104-та завършващи випуск 2024. Това означава, че за поредна година сме с най-висок успех в Разградска област“. 

С най-големи почести и със швейцарски сребърен плакет „Дървото на живота“ бе изпратена абитуриентката Преслава Калинова Гочева, за която М. Василев каза: „Рядко се случва ученик в България да получи на двете матури отлични оценки 6.00.

11

От 52 000 български абитуриенти тази година почетното отличие на МОН „Национална диплома“ ще получи Преслава Гочева. Тя е сред 11-те, „Отличници на випуска на Община Разград“ и една от 16-те с отличен 6.00 по диплома“.  Ето и имената на останалите пълни отличници на Математическата гимназия: Фулин Мухаремова, Севиляй Мехмед, Ремзие Вели, Рая Илиева, Никита Стефанов, Найлян Хавенгели, Момчил Янков, Мелек Исмаилова, Кирил Радев, Иван Русков, Дилек Реджеб, Дилек Емин, Юджел-Джан Хюсеин, Фатменур Ердинчева, Стефания Павлова. 

Директорът се пошегува, че специално за този випуск бе завършен и новия вход на Математическата гимназия. Новото парадно стълбище е с покритие от розов гранит и модерно осветление, така необходимо при вечерни церемонии като изпращане на абитуриенти и връчване на дипломи за средно образование. Веднага след новия вход на училището е витрината с отличията на учениците, както и знамената на Република България и на Математическата гимназия. Знамето с лика на академик Никола Обрешков ще присъства вече там в два дизайна. Ще се пази знамето, изработено преди 52 години при създаването на Математическата гимназия, но до него ще стои и изработеното тази година ново знаме. То вече е в син цвят, който кореспондира на логото на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“. Изработено е по дизайн на Ния Петрова от Випуск 2009. 

12ppmg

На снимката: Отличникът на випуска Момчил Янков е тазгодишният носител на наградата от фондация „Христина Маркова“ за постижения в областта на математиката. Фондацията е учредена от семейството и наследниците на математика и педагога Христина Маркова.

==> Всички снимки от дипломирането на ВИПУСК 2024 можете да видите тук <== 

 

Покана за дарения

Актуално

Амазонката от Фотографския клуб

Нашата Цвети Досева от 9.а клас има вече 9 рекорда по стрелба [ ... ]

НовиниОще...
Ученици „осъдиха“ 40-годишен, изнудвал тийнейджърка

Десетокласници участваха в симулирано дело в Районния съд [ ... ]

НовиниОще...
Пролетно математическо състезание

Задачи и решения от Пролетно математическо състезание [ ... ]
Олимпиади и състезанияОще...
Резултати от Национално Математическо Състезание “Европейско Кенгуру“

Резултати от Национално Математическо Състезание “Европейско [ ... ]

КласиранияОще...
Резултати от Пролетно математическо състезание

Резултатите от проведеното Пролетно математическо състезание [ ... ]

КласиранияОще...
Великденско математическо състезание

На 26.04.2024 год. в ППМГ “Акад. Н. Обрешков” – гр. Разград [ ... ]

Олимпиади и състезанияОще...
Английският се научава в Математическата, а доброволчеството – в семейството

Отборът на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ е трети в България [ ... ]

НовиниОще...
Прием в пети клас за учебната 2024/2025

 

 

 

==>> Изтеглете

Заявление за участие [ ... ]

Прием 5 класОще...
Писателката Еда Селим от 7.клас

Разказът “Мечти ... в миналото” на Еда Селим завоюва [ ... ]

НовиниОще...
Още новини